Här är en kort förklaring om hur man stretchar sin hund, när man gör det och varför.

 Varför stretcha hunden? Vad kan hända om jag inte stretchar?

Genom att stretcha sin hund både före och efter varje träning så minskar du risken för skador, det ökar musklernas flexibilitet & ledernas rörelser, det släpper på spänningar i muskler, sena & ledband.

När hunden jobbar arbetar musklerna genom att dra ihop sig och genom att stretcha så ökar blodcirkulationen i muskeln man stretchar ut och blir därmed längre.

Att ha som tumregel är att stretching absolut inte ska göra ont på hunden och att en kall hund ska inte stretchas! Man ska helst stretcha hunden inom 10 minuter efter avslutad träning så att hunden inte hinner bli kall. Det händer att folk struntar i stretchingen och sätter hunden i bilen efter avslutat träningspass, vilket man inte ska göra! Hundens muskler blir då kortare och därmed ökar skaderisken och hunden kan bli stel och därmed få ont.

Även här finns det en del saker att tänka på, en viktig sak är att om hunden "stretar" emot så släpp! Hunden visar då tydligt att detta var obehagligt eller att detta gjorde ont, visar hunden smärta så ska ni kontakta veterinär för vidare undersökning.

KOLLA PÅ STRETCHING VIDEON FÖR HUNDAR:

http://www.youtube.com/watch?v=jNicE_iH9Uo

Några enkla stretching tips:

 
 
      
 

1 kommentarer

Maria

19 Jul 2015 18:40

Hej,
Vilka bra tips!
Blir inspirerad, fortsätt så:-)

Svar: Självklart!:)
GoDogs Lidingö

Kommentera

Publiceras ej